Tuesday, November 22, 2011

guitar is my latest obsession =)


tips to master the guitar...tahan sakit....tahan sakit...tahan sakit....kenapa?? sebab mmg sakit n pedih pun...tangan rasa berpijar je n berdenyut tak ingat... n yeah! practice makes perfect...

frankly speak, kalau tangan yang dah memang keras n kejong.. memang terlebih practice la jawabnya(ditujukan kepada diri sendiri ).. but at least i put an effort n benda tuh macam best pulak.......> oke part yg tak best nye anda akan rasa bersalah dekat roomate sendiri sebab main lagu sumbang dan menjadi halwa telinga tiap2 hari sampai cair segala macam yg ada dlm telinga (roomate ku mmg sabar habisan n support be all da time lol)

btw~i found the easy way to learn it??pernah dengar nama Mike Herberts??oke mungkin korang xkenal pun sbb aku pun baru kenal dia after terbabit dlm dunia kegitaran ini...cewah bajet pro... oke nak dijadikan cerita masa tuh tengah sibuk mencari chord guitar yg paling senang (utk beginnner mcm sy nie!).. then jumpa page http://www.6-string-videos.com/.... n the rest is history....=)

oke ini lah pakcik yang aku maksudkan merangkap sifu on9 den =) hensem kan dy??? lalala~

seyes dy ajar mmg sgt2 faham n senang...if u practive la.. dy akan hantar video lesson via e-mail selang 3 hari sekali.. n sekarang ni aku mmg sayang kat pcik ni sebab dy yg buat aku smgt nk blaja lg...sbb tgk dy main mcm style je...ngee~

inilah sy yg menbajet reti maen gitar dulu...tp skrg da serious nk master sbb nk wish bday org tuh...so sweat...lalala~ =P

to you guys out there...come n enjoy me to master the guitar.. n lepas ni bley la nyanyi lagu kat bilik tanpa sumbang mambang lagi(ala-ala yuna+najwa latif gitu)....
thanks to my housemate yg siap supply plaster sebab tgk my tangan dah merah2.... sayaaangggg korang! =).::little sweet sandy::.

No comments:

There was an error in this gadget