Sunday, May 27, 2012

erk! drop subject??


 Bila final dah nak dekat..study week pun rasa entah pape..mula lah diri terasa nak drop certain subject..utk jaga pointer kununnya... #salahkan diri sendiri sebab tak belajar =.="

okey agak lama jgk xupdate blog yg rasa mmg terlebih sawang dengan labah2, tahi cicak segala bagai.. harap maklum..saya mmg suka merapu =P

persoalan yg mengganggu benak otak fikiran aku ni.. (ganggu sgt lah kan).salah ke kalau student drop subject?tak kira lah last minute ke awal sem ke..bukan itu hak kita ke??tapi kenapa bila kawan aku nak drop subject nak kena berdebat dengan lecturer segala bagai?macam marah pulak kita drop subject..mmg lah rugi bagai..tapi kalau dah memang tak boleh nak carry macam mana?takkan nak kasi fail final?itu lagi kerja gila..baik drop dari kena repeat subject..pada pendapat aku lah kan.

tapi mungkin ada jugak yang akan kata kalau drop sekarang still kena ambil jugak..antara cepat dengan lambat je..okey yang tu mmg xdapat nak dinafikan.. tapi kalau ye pun nak nasihat kawan taknak bagi drop subject beragak lah..ni gaya macam nak marah2 je..at least bagi lah semangat dekat kawan tuh..ni buat gaya macam drop subject tu jenayah besar gila..salah mandatori pulak.

dey! u ingat deorang suka suki ke??

okey enough of merapu..kepada yang nak drop subject bagai..fikirlah yang terbaik..kalau rasa drop jalan terbaik buat je..kalau asyik nak dengar cakap org bila masa pulak nak dengar cakap sendiri kan??

papepun..gud luck semua utk final..pray for the best =)







 nak menjawab exam final memang sakit jiwa..time2 macam ni lah segala mak nenek stress nak datang..time ni jugak lah dia nak buat2 lupa kan..waaa takutnya!!!!



 bila orang tanya pasal persediaan final..inilah reaksi aku..muka blur nak mati..haha =P


.::little sweet sandy::.

Tuesday, March 13, 2012

dan biarkan~



 dan biarkan kali ini aku pergi meninggalkanmu,
mencuba jalani hidup sendiri,
dan biarkan kali ini dia menjadi pendampingmu,
kerna mungkin bukan aku yang terbaik...


dan biarkan rasa itu pergi,
andai hanya memberi luka dihati,,
dan biarkan aku sendiri,
andai dia insan dihati.....

p/s: tulis macam takde perasaan je... random... tiada kaitan dgn sape2 =P



.::little sweet sandy::.

Monday, December 12, 2011

bakti siswa = awesome!!


ok pada 9-11 december.. aku dah pergi berbakti siswa kat kampung kok klang(bantai pakai ayat skema)..
actually ak rasa org kampung yg berbakti pada kami sebenarnya.. keje kami kat situ..
 makan..tido...jalan2..mkn lg...tido lg...jln2 lg..hahaha

pape pun..those moments mmg sgt menarik dan seronok..knl org kampung.. belajar cara comunicate dgn masyarakat..bla bla bla..hehe

terasa sgt terharu + serba salah dlm masa yg sama bila kitorg kuar pagi buta jz utk photoshoot kat sawah padi sedangkn org duk sibuk masak2 utk kenduri..(baguih sungguh ak kan) tapi nk tolong pun tataw nk buat apa sebab semua dah siap..tunggu nk masak daging je,..yg sememang dgn jujur dan ikhlas aku tak reti masak kari sebab aku tak berapa suka kari #ayat cover#

kalau swuh masak asam pedas boleh lah..#ini ayat realiti taw# =P

then bila balik umah mak dgn ayah angkat kalut duk tanya kami dah makan ke belum pdhl aku dah membantai air milo dengan kuih dekat berapa buah rumah dah(ank angkt yg tak senonoh)

pape pun aku syg mama aku..ayah aku..
n jgk family angkat ak..haha <3



entah utk kali ke-berapa tah melompat nk dpt mcm nih..masalah sungguh


ini namanya train satu malaysia tahu!! a.k.a posing maut tgh jln haha <3


ok!!gambar ini mmg kekoyaan + bajet cun kunun..
ok mata i nmpk mcm pakai cntc lens an an an <3
myra tak main lah mata palsu nih..ori taw #perasannakmampos#


aku baru taw kalo nk masak utk kenduri deorg buat mcm nih..haha keperakan dirasakan amat


my ayah angkat+ org kampung sembelih lembu sekor tuh...
masyuk duet depa..haha


ok..asal muka nmpk buruk angat?? ad aku kisah? =P


hadiri sekalian...
kalo tak knl..ini namanya rebung buluh..
bak kata pepatah
melentur buluh biar dari rebungnya..haha


inilah family angkat sy..deorg baik sgt..like3


ini ikan puyu..yummy..
p/s: ramai jgk kwn2 yg tak mkn ikan ni..
rugi sungguh =.=''


ok sy mmg suka bajet comel..haha


nk pujuk adk2 swuh main sukaneka..susah tuh...


keje sengih je..kejong mulut..haha =.='


suka pic nie..style


ok sy tataw samada sy mmg comel atau sy pura2 comel atau pape je lh kn..
#kekoyaan melampau kelihatan di situ#


ap tgk2..igt aku tak reti main ka??
dapat no.2 ok..dari 18 family..kau boleh buat?..
muahahaha (gelak jahat+perasan lg)


.::little sweet sandy::.

Tuesday, November 22, 2011

guitar is my latest obsession =)


tips to master the guitar...tahan sakit....tahan sakit...tahan sakit....kenapa?? sebab mmg sakit n pedih pun...tangan rasa berpijar je n berdenyut tak ingat... n yeah! practice makes perfect...

frankly speak, kalau tangan yang dah memang keras n kejong.. memang terlebih practice la jawabnya(ditujukan kepada diri sendiri ).. but at least i put an effort n benda tuh macam best pulak.......> oke part yg tak best nye anda akan rasa bersalah dekat roomate sendiri sebab main lagu sumbang dan menjadi halwa telinga tiap2 hari sampai cair segala macam yg ada dlm telinga (roomate ku mmg sabar habisan n support be all da time lol)

btw~i found the easy way to learn it??pernah dengar nama Mike Herberts??oke mungkin korang xkenal pun sbb aku pun baru kenal dia after terbabit dlm dunia kegitaran ini...cewah bajet pro... oke nak dijadikan cerita masa tuh tengah sibuk mencari chord guitar yg paling senang (utk beginnner mcm sy nie!).. then jumpa page http://www.6-string-videos.com/.... n the rest is history....=)

oke ini lah pakcik yang aku maksudkan merangkap sifu on9 den =) hensem kan dy??? lalala~

seyes dy ajar mmg sgt2 faham n senang...if u practive la.. dy akan hantar video lesson via e-mail selang 3 hari sekali.. n sekarang ni aku mmg sayang kat pcik ni sebab dy yg buat aku smgt nk blaja lg...sbb tgk dy main mcm style je...ngee~

inilah sy yg menbajet reti maen gitar dulu...tp skrg da serious nk master sbb nk wish bday org tuh...so sweat...lalala~ =P

to you guys out there...come n enjoy me to master the guitar.. n lepas ni bley la nyanyi lagu kat bilik tanpa sumbang mambang lagi(ala-ala yuna+najwa latif gitu)....
thanks to my housemate yg siap supply plaster sebab tgk my tangan dah merah2.... sayaaangggg korang! =).::little sweet sandy::.

Sunday, October 23, 2011

me and the past...ngee~




Ok before I talk more…guess sape kat dalam gmbr ni???
Ulalala~sengal….mesti dah boleh agak bcoz nie kan blog sy..cmfrm la pomot diri sendiri (perasan tahap gaban)…tadi jumpa dis picture masa tengah sibuk selongkar barang…OMG!!sayakah budak comeyl itu???OK SEBENARNYA XDELAH COMEYL SGT PUN KAN??








i guess ni gambar masa umur 3 tahun kowt..kementot jew...muahaha




me wearing orange shirt..muka blur..erm???same ke mcm skrg??





oke...myra mmg suka moto..my mum said..kalo pg yaohan..mmg bnda ni yg sy nmpak dulu....ulalala




we all getting bigger..but the memoirs of childhood still vivid in mind =p


.::little sweet sandy::.

i'm back =)

Hai korang!!
Gila bapak lama aku dah tak bukak blog…
Busy??KINDA =p
LATEST???


Ok sebenarnya xdela latest sgt pun haa… dekat 2 bulan dah..tapi aci kira latest la ye..sebab baru hari ni rasa nk buka n tulis entry..sengal3..myra dah dftr kat UniMAP ( UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS).. BACHELOR IN BIOPROSES ENGINEERING…apa??tak penah dgr ke?? Ala…adk beradik chem engr la…juz this one agriculture.. ok THE VERY THE TRUTH IS myra isabella sgt la xminat kimia..=(
BUT….tak minat doesn’t meant u cant score rite??
Hey

Dis is my latest pic..ok mmg sama jela…
bukannya aku bertukar jd ala2 mermaid lautan hindi pun =)



myra isabella yg bajet reti main gitar

kat sblh tuh my housemate..lawa kn diA..tp sy lawa jugak!!!! =P

P/S: ak tulis untuk suka2..kdg2 sebab buhsan lol… dey, kinchi!!! Kalau awk tak suka pun nie blog sy taw…suka aty cheq la =P..huuhuhuhu gurau jew…
.::little sweet sandy::.

Thursday, June 23, 2011

a2.2.10~our memoir

kita kalo tgkp gmbr...xpenah nk ckup empat..huhu





smgt jahit kain bear nie..kat bantal bucuk intan...ahaks!!kantoi suda..



kredit to myra y cun..awww







ahaks!!nie gmbr budak2 cun+cantik...





note:letak byk gmbr sbb agak mls nk tulis...ouch!!!





ehem3 sy selaku ketua bilik...intan sbg timbalan ketua bilik...zieha sbg bodygurd....n mira sbg kuli...ayat nie slalu myra ckp kalo nk buat mira hangin..

mmg best gler jd rmate korg...dulu duk rasa jiha la y buat ktorg nmpk baek cket..igt lg...time myra+kinah duk gelak sakan..jiha senyum ja...hahaha tiba2 tanya kat kinah...kita nie over ka???kwang3..


pastu mlm2 lagi la...duk buat jiwengs tgk bintang la...pastu buat muka mcm rindu sm1...mira la kn jd tukang memasang lagu bg penggambaran myra+intan y xley blah duk tepi tingkap pndg c5...mcm ad pakwe ja kt c2..ahaks!!separuh jiwaku pergi~~

y lagi sengal time main game TRUTH OR DARE...msti berasap org bilik dpn sbb kita duk maen ketuk2 pintu..haha 2 belum mai idea sengal nk mx maaf dgn letak karipap kat dpn pintu..ngeh3


myra hepy sgt...sbb sy ad rmate y caring...slalu tanya myra da mkn blum..haha tlg cuap la...tlg belikan nasi...ehem3 tlg kejut bgn tido wpun myra mmg jenis susah nk bgn..oops!!xley cakap kuat2...hehe

pastu bila time tgk mvie..korg xsmpi 15 minit da lentok bagai..tinggal sy sorg2....sobs3~

huhu rindu sgt kat korg...rasa mcm nk p mtrx blik ja....rindu sgt kat korg..time kita mkn sama2..kuar oting sama2...joging sama2..haha last2 myra y tinggal korg sbb nk lari laju la kununy...


p/s:suka takutkan mira dgn cite2 seram..huhu jahat kn...ngeh3







.::little sweet sandy::.

Tuesday, June 21, 2011

silly me =((

bila ad yg btye td...seyes ak xley nk tipu diri sndiri..mmg ak sakit...hati ak pedih...hancor...aduh...sakity memendam rasa...STOP IT MYRA.....silly me...
hurmm..knpa susah sgt nk lupakan???I WANT MYSELF BACK!!!ak nk jd myra y dulu...yg slalu hepy...strong...n kuat semangat...ak rasa bodoh sgt...knpa la ak bley jd mcm nie???ak ingat bila da sehari dua...bnda nie akan jd norm pd ak...but,,i jz cant...

SUSAH SGT KEW NK LUPA ORG Y KITA SYG???

rasa mcm hipokrit sgt dgn diri sndiri...cuba buat2 hepy...pdhl...THE VERY THE TRUTH IS ak sakit kat dlm~

haha mcm y mimi ckp~kata jew xde pape...suma ok..bnda nie xkn efect ap2...tp separuh jiwa melayang kalah superman...


SUDAH2 la myra..ko y decide nk clash...wpun aty ko ase berat nk lepaskn...but u did finally...IT'S U!!so,,never regret wit ur own decision~xpayah la jd mcm nie lg...bukany ko xlaku...in fact...ad y bertanya kn???tp ko y xnk..sbb takot bnda sama berulang kmbali...
haha still remember ur own prinsip???

`FRIENDSHIP LAST FOREVER,,BUT RELATIONSHIP ALWAYS ENDS EITHER IN GUD WAY OR BAD ONE...`

be strong dear~
sbb Allah syg la DIA uji kita..kasih syg sesama manusia slaluy xkekal lama...tp kasih syg Allah tiada penghujung...

ko nk cri eternal hapines kan3??dis will be the last time...lepas nie da tamau jd mcm nie taw..kalo jodoh xkemana myra...kita kn redha...jgn emo lg taw..lepas nie kalo ad y tya lagi..kuatkan semangat...anggap suma 2 da xberi ap2 kesan kat ko...bila hati da tawar...maksudy kita xkn rasa pape kn3???so,xperlu la nk cdey myra...xperlu nk patah aty..sbb ko da xde perasaan..aty ko da tawar...


TAWAR!!SO,STOP IT...

ok...tenang cket...

may Allah bless me..here n after life...amin~

p/s:SY SUKA MERAPU..JD JGN ANGGAP INI BETOL..SBB NIE SUMA ADLH MERAPU...MERAPU JEW....=((



.::little sweet sandy::.
There was an error in this gadget